Korona-aika on jättänyt jälkensä ja vain yhteistuumin saadaan kauppaa elvytettyä, ehkä jopa entistä paremmaksi kuin koskaan aiemmin. Myös perinteisiltäkin toimialoilta vaaditaan uudenlaista ajattelua liiketoiminnan logiikan suhteen ja miten omaa toimintaa voi turvata vahvistamalla oman tekemisen pohjaa. Tamperelainen eSend -niminen yritys julkaisi hiljattain eSendExpress -palvelun, joka yhdistää paikallisesti kuluttajan verkossa tai kivijalassa tekemät ostokset, uudenlaiseen jakeluverkostoon ja sitä kautta keskimäärin alle tunnissa perille toimitettuna huolimatta siitä onko tilaaja yksityishenkilö vai yritys.

Palvelussa yhteistyö on sekä kuluttajien että kauppiaiden kannalta optimaalinen: kauppiaalle yhteistyö on riskitön mahdollisuus lisätä myyntiä tarjoamalla mahdollisuutta nopeaan toimitukseen ja kuluttajat, jotka nopeaa toimitusta kaipaavat, saavat palvelun kuluttajaystävällisellä toimitushinnalla. Kaikki voittavat.

Näin kertoo tamperelaisen taksiyhtiö Tatsilla Oy:n toimitusjohtaja Janne Välimaa: - 

"Lähdimme mukaan yhteistyöhön, koska meillä on vankka usko eSendin softaan ja on selvää, että tavarankuljetusten ja taksien yhteistyö on nyt tätä päivää. Taksit ovat ketterä ja nopea tapa toimittaa paketteja ovelta ovelle pikaisesti, luotettavasti ja hyvällä asiakaspalveluasenteella! Mielestäni eSendin järjestelmällä on parhaat edellytykset auttaa kauppoja lisäämään myyntiään. Tajusin heti, kun kuulin tästä järjestelmästä, että tämän kehityksen kyydistä ei kannata jäädä pois. Olemme valmiita palvelemaan kaikkia kauppoja Tampereen seudulla nopeasti ja vaivattomasti!"

Kaikki tamperelaiset tukku-, verkko- ja kivijalkakaupat ja myös ympäristökuntien kaupat voivat nyt liittyä maksuttomasti eSendExpress® -palveluun, jonka avulla kauppojen on mahdollisuus tarjota asiakkaille alle tunnin pikakuljetuksia ovelta ovelle! Liittymisen lisäksi myös sovelluksen käyttöön liittyvä koulutus, ylläpito ja tuki ovat maksuttomia - odotamme tilityksiä ainoastaan loppuasiakkaiden  maksamista kuljetusmaksuista, jotka tilitämme eteenpäin kuljettajille. Nyt on siis mahdollisuus tarjota asiakkaille entistäkin nopeampi ja saumattomampi ostokokemus ja lisätä myyntiä ilman sopimuksia ja taloudellista sitoutumista!

Kuluttajat käyttävät yhä useammin vain kaikkein helppokäyttöisimpiä, nopeimpia ja kustannustehokkaimpia ratkaisuja ostoissaan.  eSendExpress® -palvelu perustuukin huippuälykkääseen ja täysin automatisoituun kuljettajien hyödyntämään toiminnanohjausjärjestelmään. Asiakkaalla on mahdollisuus myös seurata omaa tilaustaan reaaliajassa ja jopa kommunikoida suoraan kuljettajien kanssa. Tämä varmistaa sen, että hukka-ajoja ei synny ja asiakkaalla on myös mahdollisuus ilmoittaa nopeasti muuttuvista tilanteista kuljettajalle.  

Paikallisuus on meille tärkeää ja siksi toiveemme on, että tamperelaiset kaupat pystyvät vastaamaan kuluttajien toiveisiin samalla tavalla kuin isot verkkokaupat.  Hinnan ja laadun lisäksi nopea toimitus ratkaisee yhä useammin kuluttajien valinnan sen osalta, keneltä tilaus tehdään ja eri kuluttajatutkimukset tukevat tätä väitettä. Vanhat ja hitaat toimitustavat turhauttavat asiakkaita ja siksi he kääntyvätkin sen tahon puoleen, joka onnistuu täyttämään heidän odotuksensa.  Enää ei odotella pitkiä aikoja toimituksen saapumista, jos vaihtoehtojakin on olemassa. Lisäksi kynnys lähteä ostoksille voi olla korkealla paitsi koronan vuoksi, myös muista syistä, joten tuotteiden tarjoaminen verkossa on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Kuljetuskumppanimme pystyvät reagoimaan nopeisiin toimitusvaateisiin alueellisesti ja toimittamaan tilaukset tunnin sisällä - ennätys on 18 minuuttia! 
 
Voit ottaa yhteyttä ja kysyä lisää eSendExpress® -palvelusta! 
Auli Kalliokoski, p. 040 726 0831/ auli.kalliokoski@esend.fi 
Kesän aikana liittyminen tulee mahdolliseksi myös suoraan verkkosivujemme kautta.
 

Other news