Yrityssarjan voitti Retee arts – Matilda Hytönen (kuvassa kesk.), joka tuottaa hyvinvointia ja taide-elämyksiä pienille seurueille kierrätysteemalla. Tapahtuma toteutetaan Hytösen ateljeessa ja kestää muutaman tunnin. Osallistujat maalavat Hytösen opastuksella abstraktin taulun, jonka saa itselleen mukaan tapahtuman jälkeen. Tapahtumamuotoja ovat mm. polttarit, syntymäpäivät, vauvakutsut, yritysten henkilöstötapahtumat tai ”Taidetta ja viiniä -illat” ystävien kesken. Taidetapahtumien lisäksi Matilda tekee abstraktia taidetta tilaustyönä ja näyttelyihin. Teokset toteutetaan suurille taulupohjille tai modernisoituihin taulukehyksiin kierrätysmateriaaleista.


Toisen sijan nappasi Dawn of Haven Oy:n yrittäjä Miika Soininen (kuvassa äärimmäisenä oik.) ja hänen tiiminsä kehittävät pienryhmälle suunnattua luovaa ongelmanratkaisua vaativaa ”partypeliä”, jossa tarkoituksena on selvittää pelin mysteeri ja löytää peliin kätketty aarre. Pelin konsepti on tuttu suosituista escape roomeista, mutta on toteutukseltaan uusi. Peli on tarkoitus julkaista pelipalvelu Steamissa ensi vuoden aikana. Lopullisesta ideasta tullaan paljastamaan enemmän, kun julkaisu lähestyy.

Kolmannelle sijalle tulivat Jobile Oy:n yrittäjät Otto Honkanen (kuvassa kesk.), Joonas Lindberg ja Erik Keitaanniemi, jotka kehittävät alustaratkaisua kotitalouksille tarjottaville palveluille. Alusta on suunnattu kaikille omakotitalojen omistajille, jotka haluavat helpottaa arkielämäänsä ulkoistamalla osan kotinsa hoitoon liittyvistä pihatöistä. Alustapalvelu mahdollistaa myös nuorten ensi askeleet työelämään. Alustapalvelu mahdollistaa nuorille ensiaskeleet työelämään, tarjoamalla heille vaivattoman kanavan pihanhoitoon liittyvien toimeksiantojen löytämiseen.

Ideasarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Kaisa Ojaniemen – DesignerKaisa (kuvassa toisena vas.). Ojaniemen idea on ompelukaavojen ja neuleohjeiden suunnittelu, tekeminen ja myynti. Suosituimmista kaavoista on tarkoitus tehdä vaatteita ja asusteita myytäväksi suomalaisissa designiin erikoistuneissa kaupoissa. Ojaniemi miettii myös vaatesuunnittelu-koulutuksen kehittämistä yläaste- ja lukioikäisille. Yrittäjän tavoitteena on kansainvälistyminen ja oman kaavakirjan tekeminen. DesignerKaisa tuottaa sisältöä omalle Instagram-tilille sekä pitää Youtubessa kässävlogia.

Toiseksi ideasarjassa sijoittui Matilda Tella – Rantasmoothie (kuvassa äärimmäisenä vas.) ideallaan. Visuaalisuutta, puhtautta sekä paikallisuutta arvostava RantaSmoothie sijaitsee Ranta-Tampellassa Näsijärven rannalla. Lähiruoka valikoiman lisäksi joka sunnuntai kahvilassa tarjoillaan ulkoilma brunssi tuoreiden leivosten kera. Valikoima on suunniteltu erityisesti huomioiden tuotteiden paikallisuuden, visuaalisuuden sekä ravintorikkauden. Kahvilan valikoimassa on gluteenittomia, vegaaneille sekä useille allergikoille sopivia tuotteita. Kahvila tulee tarjoamaan kesällä ilta-aikaan terveellisen sekä maukkaan iltapalan auringonlaskun kera.

Samen Naghavi – IVY Gaming (ei kuvassa) sijoittui idearyhmässä kolmanneksi. Ideana on valmentaa pelaajat korkeammalle tasolle. Valmentajina toimivat huipputason pelaajat. Valmennustasoja on kaksi ja ne ovat kaikille avoimia. Osallistuja pääsee harrastamaan pelaamista ja halutessaan tähtäämään myös korkean tason pelaamiseen.

 

Lisätietoja:

Retee arts – Matilda Hytönen, matilda@reteearts.fi, 0407492955

Dawn of Haven Oy, Miika Soininen, 0505927627, miika.kalle@hotmail.com

Jobile Oy, Otto Honkanen, +358453499333, otto@jobile.fi

Kaisa Ojaniemi – DesignerKaisa, kaisaojaniemi@hotmail.fi

Matilda Tella – Rantasmoothie, 0443451177, tellamatilda99@gmail.com

Samen Naghavi – IVY Gaming, samen.2912@gmail.com

Uusyrityskeskus Ensimetri, www.ensimetri.fi, Heikki Salo, 0400 623232, Mirja Taipale, 050 476 3100 ja Marko Lehtimäki, 050 555 2055.

 

Other news